top of page

CLOUD OPLOSSINGEN

Gegevenswolk

Voorstanders van publieke en hybride clouds merken op dat cloud computing bedrijven in staat stelt om IT-infrastructuurkosten te vermijden of tot een minimum te beperken. Voorstanders beweren ook dat cloud computing bedrijven in staat stelt om hun applicaties sneller te laten werken, met verbeterde beheerbaarheid en minder onderhoud, en dat het IT-teams in staat stelt sneller middelen aan te passen om te voldoen aan de fluctuerende en onvoorspelbare vraag.

 

 

De beschikbaarheid van netwerken met hoge capaciteit, goedkope computers en opslagapparaten en de brede toepassing van hardwarevirtualisatie, servicegeoriënteerde architectuur en autonome en utility computing hebben geleid tot groei in cloud computing.

Infrastructure as a service (IaaS):

"Infrastructure as a service" (IaaS) verwijst naar online services die API's op hoog niveau bieden die worden gebruikt om verschillende low-level details van onderliggende netwerkinfrastructuur, zoals fysieke computerresources, locatie, gegevenspartitionering, schaalvergroting, beveiliging en back-up.

 

Platform as a service (PaaS):

De mogelijkheid die aan de consument wordt geboden, is om door de consument gecreëerde of verworven applicaties in de cloudinfrastructuur te implementeren die zijn gemaakt met programmeertalen, bibliotheken, services en tools die door de provider worden ondersteund. De consument beheert of beheert de onderliggende cloudinfrastructuur niet, inclusief netwerk, servers, besturingssystemen of opslag, maar heeft controle over de geïmplementeerde applicaties en mogelijk configuratie-instellingen voor de applicatie-hostingomgeving.

Software as a service (SaaS):

De mogelijkheid voor de consument is om de applicaties van de provider te gebruiken die op een cloud-infrastructuur draaien. De applicaties zijn toegankelijk vanaf verschillende cliëntinrichtingen door ofwel een thin-clientinterface, zoals een webbrowser (bijv. Webgebaseerde e-mail) of een programma-interface. De consument beheert of beheert de onderliggende cloudinfrastructuur niet inclusief netwerk, servers, besturingssystemen, opslag of zelfs individuele toepassingsmogelijkheden, met de mogelijke uitzondering van beperkte gebruikerspecifieke instellingen voor toepassingsconfiguratie.

bottom of page